Peste 400 de reprezentanți din piața de capital, industria financiară și antreprenori au participat la cel mai important eveniment al anului din piața de capital din România – Inaugurarea Anului Bursier 2016, organizat joi, 28 ianuarie 2016, de Bursa de Valori București (BVB).

Ajunsă la a treia ediție, gala a fost o ocazie deosebită pentru comunitatea de afaceri din România de a se reuni și a premia persoanele care au contribuit la dezvoltarea pieței de capital în anul precedent și cele mai bune inițiative din domeniu. Au fost acordate opt categorii de premii:

Fotograf: Traian Constantin www.facebook.com/TraianConstantin

Participantul cu cea mai mare valoare tranzacționată pe piața de obligațiuni a BVB în 2015: BT Securities – Participantul BVB care a înregistrat în anul 2015 cea mai mare valoare de tranzacționare pe piața de obligațiuni în anul 2015 (2.8 mld lei).

Participantul local cu cea mai mare valoare tranzacționată pe piața de acțiuni a BVB in 2015: Swiss Capital – Participantul BVB, cu sediul in Romania, care a înregistrat în anul 2015, dintre participanții BVB români, cea mai mare valoare de tranzacționare pe piața de acțiuni, respectiv 3.5 mld lei.

Participantul cu cea mai mare valoare tranzacționată pe piața de acțiuni a BVB in 2015: Wood&Company, Praga – Participantul BVB care a înregistrat în anul 2015 cea mai mare valoare de tranzacționare pe piața de acțiuni, respectiv 4.5 mld lei.

Cea mai buna evoluție a prețului unei acțiuni pe BVB in 2015 – IAR Brașov – 278.3% – calculat ca variație a prețului înregistrat în ultima ședință de tranzacționare din anul 2015, comparativ cu ultima ședință de tranzacționare din anul 2014. Fotograf: Traian Constantin www.facebook.com/TraianConstantin

Cel mai bun analist pe piața de acțiuni în 2015 – Patrick Bărbulescu, IFB Finwest – votul publicului Cel mai bun broker de retail in 2015 – BT Securities – votul publicului

Cea mai buna inițiativă educațională pe Piața de Capital in 2015 – Fluent in Finance – votul publicului

Instituția anului pe Piața de Capital – Banca Transilvania – Premiul a fost oferit companiei care va facilita accesul României la categoria piețelor emergente, cu cea mai mare valoare a free float-ului și a înregistrat un interes ridicat al investitorilor. Acțiunile băncii au înregistrat o creștere de peste 40% in 2015. Banca Transilvania a fost implicată activ în dezvoltarea comunității de investiții de retail din Romania și în implementarea noilor principii de Guvernanță Corporativă.

LEAVE A REPLY