M-am prins!
Stiu care este smecheria in politica, fiindca am vazut la unii PNL-isti o schema. Si le vreo trei de-ai nostri, care au plecat…
Da, e chiar schema, fiindca o aplica multi, fara sa se abata de la ea. Cum trebuie sa procedezi, daca vrei sa fii politician traditional?

Sa vedem:
1) In primul rand este obligatoriu sa fii dezamagit. Normal, de partidul tau, pentru care tu ai muncit, nu ca altii. Si de societate, care nu se ridica la nivelul tau. Ai nevoie de grimasa aia, profi, de zici c-a murit ma-ta chiar azi. Nu uita ca doar ceilalti fura, in vreme ce la tine este altceva: tu “muncesti” pentru partid, iar partidul nu-ti da functia aia care-ti trebuie atat de mult.
2) Trebuie sa dai de inteles ca tu cheltui sume uriase pentru “interesul comun”, desi esti un atarnator care astepti o “slujba la stat”, fara de care n-ai nicio sansa sa iti astupi gaurile din pragul masinii, daramite sa mai pleci la Eforie.
3) Sapa-i pe toti si fa exact invers fata de cum promiti. Daca iti tii cuvantul inseamna ca ai o eroare de program.
4) Fii misterios, ca si cum doar tu cunosti “intimitatile” partidului, inaccesibile muritorilor de rand.
5) Spune cu fiecare ocazie ca ai vorbit cu presedintele, chiar daca ala nu a auzit de tine in viata lui, ca oricum nu verifica nimeni. Si daca te stie si nu te-nghite, cum stiu eu un caz, fii perseverent.
6) Ti-am spus sa minti tot timpul? Am uitat. Vezi, daca nu ma pricep? Sulfaneala te poate salva, ca oricum nu poti trai din altceva.
7) Nu te inghesui in primul rand, la pozele de grup, ca vei fi in lateral. Am vazut la unii ca smecheria este sa te pozitionezi in spatele liderului, oricat de departe, ca sa apari asa, ca o eminenta cenusie, un fel de Aliodor Manolea.
8) Bate-te pentru scaunul de la sedintele de Birou. “Meritele” te recomanda sa stai in fata. Nu-ti face griji ca esti bou. Te integrezi perfect…
9) Daca esti femeie, nu ezita. Nu stiu exact ce am vrut sa spun cu asta…
10) Ai norocul de a ramane singur cu un lider? Rupe-i pe toti cei care nu sunt de fata. Toarna tot, ca asta-i momentul tau.
Asadar, n-am nicio sansa, dar ma pricep la sfaturi.
Nu fiti nelinistiti, sunt utile si pentru tehnocrati, ca si aia sunt din acelasi aluat.
Sper ca v-am putut fi de folos…

LEAVE A REPLY