7/4/1986 President Reagan and Nancy Reagan pledging on USS Iowa in New York Harbor

Nancy Reagan, văduva preşedintelui Ronald Reagan, a murit duminică la reşedinţa sa din Bel Air. Fosta Primă Doamnă avea 94 de ani, informează BBC.

Ronald Reagan a deţinut două mandate la Casă Albă între 1981 şi 1989. Mariajul de 52 de ani dintre Nancy şi Ronald Reagan a fost descris ca fiind cea mai mare poveste de dragoste de la preşedinţia Statelor Unite.

Nancy Reagan şi-a început carieră la Hollywood în anii ’40, iar la Casă Albă a ajuns la începutul anilor ’80, atunci când soţul ei a câştigat primul mandat prezidenţial din partea Partidului Republican.

Celebră pentru pasiunea ei pentru modă, Nancy Reagan a fost criticată aspru de presa şi opinia publică americană, în timpul primului mandat prezidenţial al soţului ei, pentru faptul că a îndrăznit să înlocuiască vesela de la Casa Albă, care fusese plătită din donaţii private.

“Noaptea, dacă mă trezesc, mă gândesc că Ronnie este acolo şi îi vorbesc. Ceea ce îi spun nu are importanţă. Însă cred că este cu adevărat acolo. Şi îl văd”, a declarat aceasta pentru Vanity Fair, într-unul dintre rarele interviuri pe care le-a acordat. “Îmi lipseşte teribil”, a spunea Nancy Reagan. “Oamenii spun că timpul rezolvă totul. Nu este adevărat”, a mai spus aceasta.

Ronald Reagan, cel de-al 40-lea preşedinte al Statelor Unite, s-a născut pe 6 februarie 1911 şi a murit pe 5 iunie 2004, la vârsta de 93 de ani.

Pasionată de astrologie, Nancy Reagan a mărturisit că a fost şocată să audă, în noiembrie 2008, că Barack Obama a anunţat că va reuni foştii preşedinţi “în viaţă” pentru a le cere sfatul şi că “nu are de gând să participe la una dintre acele şedinţe (de spiritism, n.r.) apreciate de Nancy Reagan”.

Sursa: MEDIAFAX

 

LEAVE A REPLY