Agenția Spațială Română (ROSA) va organiza a doua ediție națională a Competiției Europene de Radionavigație prin Satelit (European Satellite Navigation Competition – ESNC 2016), înscrierile fiind deschise până pe 30 iunie.
Potrivit unui comunicat de presă al ROSA remis joi AGERPRES, cele mai bune idei de aplicații în domeniul radionavigației prin satelit vor fi premiate, oferind câștigătorilor sprijinul și consultanța necesare deschiderii sau dezvoltării unei afaceri pe baza ideilor din concurs.

Premiile regionale oferite sunt: 1.000 de euro pentru câștigătorul competiției, un internship plătit de o lună de zile la Siemens Convergence Creators center.

De asemenea, atât câștigătorul, cât și ocupantului locului doi vor beneficia de capacitățile tehnice și expertiză din partea ROSA și UPB.

Câștigătorul va participa la Ceremonia de Premiere ESNC 2016, transportul și cazarea fiind acoperite în limita a 500 euro.

Competiția se adresează persoanelor, întreprinderilor și instituțiilor publice sau private care au un produs, serviciu sau afacere bazată pe sisteme de radionavigație prin satelit (Global Navigation Satellite Systems — GNSS). Beneficiind anual de premii cu o valoare totală de aproximativ un milion de euro sub formă de bani, posibilitate de incubare, consultanță în brevetare, business coaching, publicitate, acces la experți tehnici, competiția ESNC este sprijinită de o rețea de peste 240 de experți din industrie sau cercetare ce este implicată în evaluarea propunerilor.

Participanții se pot înscrie în competiție în diferite domenii de aplicații, cum ar fi servicii bazate pe localizare (Location Based Services — LBS), managementul străzilor și al traficului, siguranță și securitate, sănătate, energie, realitate augmentată, agricultură și silvicultură, logistică, transport aerian, monitorizarea și protecția mediului, mediul marin și transportul maritim, răspunsul la urgențe și gestionarea dezastrelor, jocuri și social networking etc.

Etapa națională este organizată de ROSA, având drept parteneri Universitatea Politehnică din București, CS Romania, Siemens Convergence Creators SRL și Asociația Română pentru Transfer Tehnologic și Inovație.

 

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY