Imagine cu un indicator spre sectia de votare 324 din interiorul Colegiului National "Spiru Haret", in Bucuresti, duminica, 10 iunie 2012. Un numar de 41 de mandate de presedinte de consiliu judetean, 1.338 de mandate de consilier judetean, 3.187 mandate de primar si 40.311 mandate de consilier local urmeaza sa fie atribuite in urma scrutinului de duminica, la care sunt asteptati peste 18 milioane de cetateni cu drept de vot. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Cu mai puţin de două luni până la startul oficial al campaniei, partidele îşi completează echipele de candidaţi pentru prima bătălie elctorală a anului: alegerile locale din 5 iunie. Gândul vă propune o imagine de moment a candidaţilor din Bucureşti şi marele oraşe ale ţării.

Nicuşor Dan şi Ciprian Ciucu, de la Uniunea Salvaţi Bucureştiul, respectiv independent suţinut de M10, sun candidaţii care şi-au anunţat primii înscrierea în cursa pentru Primăria Bucureştiului. Ei speră să le sufle Capitala unor contracandidaţi cu partide puternice în spate, Gabriela Firea, de la PSD, sau Ludovic Orban, de la PNL:

Lupta pentru sectorul 1 se dă între PSD-istul Daniel Tudorache, liberalul Alexandru Nazare, deputat şi fost ministru al Transporturilor, şi Eugen Tomac, dpreşedintele executiv al Mişcării Populare.

La sectorul 2, actualul primar Neculai Onţanu intră în cursa pentru un nou mandat, cu sprijinul PSD-UNPR, în vreme ce liberalii merg pe mâna lui Dan Cristian Popescu, iar MP pe cea a lui Lucian Iliescu.

Robert Negoiţă de la PSD vrea un al doilea mandat la sectorul 3. Contracandidaţi îi sunt Florin Ştefan Vasile, de la PNL, şi Cristian Petrescu, de la Mişcarea Populară.

La sectorul 4, actualul primar interimar Daniel Băluţă, de la PSD, vrea să ocupe prin alegeri locul lăsat vacant de Cristian Popescu Piedone. Cu el se luptă, interimarul de la Capitală, Răzvan Sava, şi Dan Ştefănel Marin, de la Mişcarea Populară.

PSD-iştii vor să adjudece sectorul 5 al lui Marian Vanghelie aruncându-l în luptă pe Daniel Florea. Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi şi Daniel Niţu de la MP îi sunt contracandidaţi.

La sectorul 6, PSD merge pe mâna şefului organizaţiei, Gabriel Mutu, urmărit penal de DIICOT pentru spălare de bani. Liberalii nu-l mai susţin pe actualul primar Rareş Mănescu şi îşi fac calculele pentru sectorul 6, pe listă fiind numele Adreei Paul şi Adrianei Săftoiu. Mişcarea Populară are două variante de lucru: Carmen Dincă (fost jurnalist) sau Ştefan Enache (liderul partidului de la sectorul 6).

ALBA IULIA: Patru formaţiuni politice au stabilit candidaţii

PNL l-a desemnat candidat la Primăria Alba Iulia pe actualul primar, Mircea Hava (59 de ani), care a câştigat în 2012 al cincilea mandat consecutiv. Atunci, Hava, care a candidat din partea PDL, l-a devansat pe principalul său contracandidat, deputatul Călin Potor (USL), cu peste 13 procente. Chiar dacă preşedinţii Consiliilor Judeţene vor fi aleşi indirect, liberalii au anunţat că Hava va candida şi în acest an în tandem cu Ion Dumitrel, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Alba.

Candidatul desemnat de ALDE este Ovidiu Jidveian (35 de ani), care a trecut, recent, de la PSD, la partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin. Trecerea la ALDE a fost o surpriză întrucât acesta a plecat din funcţia de preşedinte al PSD Alba Iulia pe care a exercitat-o timp de 6 ani, fiind membruPSD de 13 ani. Jidveian este consilier local al municipiului Alba Iulia şi a fost subprefect o perioadă scurtă de timp.

Sub sigla PMP va candida deputatul Clement Negruţ (52 de ani), preşedintele filialei judeţene Alba a partidului. În 2012, Negruţ a candidat la alegerile parlamentare din partea PDL, însă a ales să se înscrie în Partidul Mişcarea Populară, iar în prezent este unul dintre deputaţii neafiliaţi. Clement Negruţ a fost subprefect în perioada 2005 – 2008.

Forul judeţean al UNPR Alba l-a validat pe Dorin Şerdean (47 de ani) drept candidat la funcţia de primar al municipiului Alba Iulia. Acesta a candidat la primărie şi în 2012, din partea PP-DD, şi a obţinut un post de consilier local, fiind votat viceprimar al municipiului. În 2015 a fost schimbat din funcţie.

Candidatul PSD nu a fost încă anunţat oficial.

În cursa pentru Primăria Alba Iulia s-au anunţat şi doi candidaţi independenţi. Este vorba despre Mircea Trifu – un dezvoltator imobiliar şi Dan Tudor – chitaristul unei trupe rock.

Citeste mai departe pe www.gandul.info

LEAVE A REPLY