Angela Merkel, după atacul de la Berlin: Vom găsi forţa de a continua să trăim împreună

0
149
Bundeskanzlerin Angela Merkel (CDU) gibt am Montag (21.02.2011) im Konrad-Adenauer-Haus in Berlin eine Pressekonferenz zur Hamburg-Wahl. Die CDU kam in Hamburg mit 21,9 Prozent auf das schwächste Wahlergebnis seit Kriegsende. Foto: Rainer Jensen dpa

Cancelarul german a descris marţi atacul de la Berlin drept un act terorist. Angela Merkel îndeamnă populaţia să găsească “forţa de a continua să trăiască împreună” şi dă asigurări că vinovaţii vor fi pedepsiţi.

Într-o intervenţie televizată marţi la prânz, cancelara Angela Merkel şi-a exprimat încrederea că autorităţile vor elucida cât mai repede circumstanţele atacului.

“Am încredere ca Poliţia şi forţele de securitate vor elucida circumstanţele atentatului, pentru că deocamdată nu ştim exact. Prezumăm că este un atac terorist. Ne va fi greu să înţelegem ce s-a întâmplat. Trebuie să aflăm dacă a fost cineva care a cerut statutul de refugiat. Consiliul de Securitate se va reuni, pentru a dezbate informaţiile pe care le avem. Voi vizita piaţa în această după-amiază”, anunţă ea.

“Nu vrem să trăim cu frică. Chiar dacă ne este greu, vom găsi puterea de a ne trăi vieţile aşa cum vrem în Germania: liberi”, spune Angela Merkel, care declară că “acest eveniment de nedescris va fi pedepsit pe cât de sever permite legea”.

LEAVE A REPLY