Statul Islamic a revendicat atacurile de marti de la Bruxelles si a amenintat Occidentul cu “zile negre”, potrivit unui comunicat publicat de agentia Amaq News, apropiata teroristilor, citata de Russia Today.

“Promitem Aliantei cruciate impotriva Statului Islamic ca va avea parte de zile negre in schimbul agresiunii impotriva Statului Islamic”, a avertizat gruparea jihadista.

Anterior, sustinatorii Statului Islamic au salutat, pe retelele de socializare actele teroriste.

“Statul Islamic va va obliga sa va reevaluati calea de o mie de ori inainte sa aveti curajul de a ucide din nou musulmani si sa stiti ca musulmanii au acum un stat care sa ii apere”, a scris un sustinator al gruparii pe Twitter.

Mai multe explozii s-au produs marti in capitala Belgiei. Cel putin 32 de oameni au murit, iar alte 230 de persoane au fost ranite in atacurile revendicate de gruparea Statul Islamic.

Presa belgiana a publicat o fotografie cu trei presupusi teroristi care ar fi comis atentatele de pe aeroport. In poza se vede un barbat cu haina alba si palarie, care ar fi inca in viata si care este cautat de autoritati.

Ceilalti doi barbati ar fi fost kamikaze si au murit in momentul atentatelor.

Sursa: www.ziare.com

LEAVE A REPLY