Augustin Lazăr a declarat joi, înainte de interviul de la CSM pentru avizarea numirii în funcția de procuror general, că proiectul său este unul care dorește “reformarea radicală” a Ministerului Public.

“Este un proiect care dorește reformarea radicală a Ministerului Public, să facă un Minister Public mai eficace, mai integru, și care să fie o instituție în slujba interesului public, o instituție care să fie altfel decât a fost până acum, cu o față europeană și cu standarde europene”, a afirmat Augustin Lazăr despre proiectul său, la sosirea la CSM.

Augustin Lazăr susține joi, la Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), interviul pentru avizarea numirii în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Potrivit calendarului anunțat de CSM, la o zi după intervievarea candidatului este programată transmiterea avizului către Ministerul Justiției.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis CSM, la sfârșitul lunii martie, propunerea pentru numirea în funcția de procuror general a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

 

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY