Lucian Bute a ținut să-i transmită un avertisment viitorului său adversar, suedezul de origine gambiană Badou Jack, deținătorul titlului de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC, care pare să nu acorde, cel puțin la nivel declarativ, prea multă importanță meciului cu boxerul român, programat pe 30 aprilie, la Washington.

Într-un interviu acordat în această săptămână site-uluiboxingscene.com, Jack a indicat că, după ce își va apăra cu succes centura de campion în fața lui Bute, intenționează să unifice titlurile WBC și IBF împotriva lui James DeGale, care urmează să-l înfrunte la rândul său pe Rogelio Medina în cadrul galei care va avea loc în capitala Statelor Unite la sfârșitul acestei luni, înainte de a urca la semigrea, pentru a-l înfrunta pe Adonis Stevenson, campionul WBC la respectiva categorie.

“Cred că este doar un joc psihologic”, a declarat Bute după antrenamentul public pe care l-a susținut, joi, în sala fraților Grant, antrenorii săi. “Voi fi o mare provocare pentru el, iar el este conștient de acest lucru, sunt convins. Însă cu atât mai bine dacă mă tratează cu ușurință sau mă subestimează. Voi urca în ring și îi voi produce o surpriză. Presiunea nu este asupra mea, ci asupra lui. Însă pe 1 mai mă voi întoarce cu centura de campion”, a adăugat românul.

“Știu că sunt capabil să-l înving. Am văzut ceea ce știe să facă mai bine, comite erori și am ceea ce-mi trebuie pentru a-l bate, iar acest lucru mă face să fiu mai încrezător. Însă nu îl subestimez deloc. A făcut un meci excelent ultima oară, împotriva lui George Groves. Are o lovitură foarte bună de dreapta, lovește puternic, însă chiar și așa am încredere”, a conchis Lucian Bute.

Pugilistul român a subliniat, totodată, că se pregătește foarte bine sub comanda fraților Grant. “Am avut un cantonament foarte bun, cu parteneri de antrenament de calitate. Cea mai importantă parte a pregătirii s-a efectuat deja, iar acum lucrăm în intensitate și sunt nerăbdător să urc în ring”, a mai precizat el.

“Dacă Jack privește atât de departe, ar putea avea o mică surpriză”, a afirmat la rândul lui Bernard Barre, vicepreședintele Grupului Yvon Michel, care asigură, împreună cu InterBox, promovarea aceste gale, alături de Mayweather Promotions.

“Jack este un boxer bun, însă nu unul excepțional. În plus, este un boxer ușor de identificat, rămâne drept și nu se mișcă prea mult. Lucian pare să se fi obișnuit foarte bine împotriva acestui gen de boxeri”, a mai spus Barre.

Lucian Bute, în vârstă de 36 ani, are în palmares de 32 de victorii (25 KO) și 3 înfrângeri la profesioniști. De la pierderea titlului mondial IBF, în 2012, în fața englezului Carl Froch, românul a câștigat doar două dintre cele patru meciuri disputate. El s-a înclinat în fața canadianului Jean Pascal, în 2014, înainte de a fi învins la puncte de James DeGale, anul trecut în luna noiembrie.

Continuarea pe:

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY