Transportoare, mașini blindate, drone, elicoptere de transport și avioane de vânătoare vor putea fi văzute, de miercuri până vineri, la cea de-a VI-a ediție a expoziției de apărare aeronautică, securitate națională și cibernetică Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2016, la Complexul expozițional ROMAERO.

Manifestarea reunește firme de prestigiu din țară și străinătate, care vor prezenta stadiul actual de dezvoltare a echipamentelor și capabilităților militare, precum și ultimele tendințe și soluții tehnice obținute de cercetarea științifică în domeniul securității și apărării.

BSDA 2016 este un prilej pentru specialiști de a lua parte la conferințe legate de provocările din industria de apărare și securitate, de a fi la curent cu ultimele tehnologii dezvoltate de România pentru exportul de armament și cu planurile de achiziții ale Ministerului Apărării Naționale.

La eveniment vor fi prezenți peste 250 de expozanți din 25 de țări din America, Europa și Asia și nouă delegații militare din Bulgaria, Croația, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Franța, Georgia, Republica Moldova, Thailanda și Turcia.

Avioane MiG-21 Lancer, C-27 J Spartan, IAR-99 Șoim, precum și elicoptere IAR-330 Puma SOCAT, aparținând Forțelor Aeriene Române, vor face zboruri demonstrative, iar militari ai Direcției Generale de Informații a Apărării vor executa, în prima zi a expoziției, un exercițiu de combatere a terorismului.

În cadrul standurilor special amenajate, Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare și Academia Tehnică Militară, structuri aflate în subordinea și coordonarea Departamentului pentru armamente, vor prezenta demonstratoare tehnologice, prototipuri și ultimele soluții și rezultate obținute de cercetarea științifică militară.

De asemenea, reprezentanți ai Forțelor Terestre, Navale și Aeriene, ai Universității Naționale pentru Apărare ‘Carol I’ și ai Direcției Management Resurse Umane vor prezenta principalele realizări și oferta educațională.

În expoziția statică vor fi expuse avioane din dotarea Forțelor Aeriene, alături de tehnică a Forțelor Terestre și Navale.

Pe parcursul expoziției, Ministerul Justiției, prin Administrația Națională a Penitenciarelor, va simula exerciții demonstrative speciale, iar pe 20 mai, Serviciul Român de Informații va organiza a doua conferință de Cybersecuritate Regională.

Citeste continuare pe AGERPRES

 

LEAVE A REPLY