Prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi a criticat marți ideea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, de a reduce numărul evenimentelor publice ca să se circule mai bine în oraș, el afirmând că aceasta are o problemă de logică administrativă, pentru că un trafic mai fluid înseamnă de fapt mai multă infrastructură.

“Ideea primarului general de a reduce numărul evenimentelor publice ca să se circule mai bine în oraș este, probabil, o manifestare a temerii că, fiind aleasă doar de 14% dintre bucureșteni, este de preferat ca oamenii să se întâlnească mai rar în locuri publice, ca nu cumva să le vină idei critice față de administrația Capitalei. Primarul Firea are o problemă de logică administrativă: trafic mai fluid nu înseamnă mai puține evenimente, ci mai multă infrastructură. Dar este mai greu să construiești decât să interzici sau să promiți, cum promitea în campanie doamna primar Firea că îi va consulta pe bucureșteni”, a declarat Cristian Bușoi, potrivit unui comunicat transmis marți AGERPRES.

Potrivit acestuia, PNL va urmări cu atenție desfășurarea activității noului primar general.

“PNL va urmări cu atenție desfășurarea activității noului primar general și îi recomandă cu căldură Gabrielei Firea ca, atunci când nu știe ce să facă în materie de administrație, să sune un prieten din Voluntari sau chiar, mai bine, să apeleze la sfatul locotenenților din administrația Pandele, pe care doamna Firea i-a implantat, de curând, la Primăria Generală”, a arătat Bușoi.

Totodată, el o îndeamnă pe Gabriela Firea să facă mult așteptata autostradă suspendată.

“Ca o demnă continuatoare a performanțelor administrative ale fostului primar Oprescu, doamna Firea, dacă vrea să rezolve problema traficului, trebuie nu să interzică manifestările sportive în București, ci să facă mult așteptata autostradă suspendată, o soluție certă de fluidizare a traficului”, a susținut Bușoi.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu mai dorește străzi din centrul Capitalei blocate cu activități de weekend și a anunțat că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituție care au dat aprobări pentru astfel de evenimente stradale.

Potrivit acesteia, există multe zone neexploatate unde pot fi organizate evenimente, un exemplu în acest sens fiind Arena Națională, Romexpo sau parcurile.

Ulterior, Firea a subliniat că nu dorește relocarea evenimentelor stradale de mici dimensiuni și că, în cazul organizatorilor de manifestări care nu își permit chiria de la Romexpo sau Arena Națională, municipalitatea va propune parteneriate, suportând o parte din plata chiriei.

Sursa: AGERPRES

LEAVE A REPLY