Conform documentului, în timpul întocmirii procesului verbal de prindere în flagrant, Cherecheș i-a trimis un SMS unei anumite persoane, atrăgându-i atenția asupra declarațiilor făcute în fața procurorilor de către o altă persoană cu privire la o sumă de bani pe care i-ar fi dat-o celei dintâi.

“La data de 26.04.2016, în timpul întocmirii procesului verbal de prindere în flagrant, inculpatul Cherecheș Cătălin i-a transmis prin SMS lui (…) că (…) a declarat la organele de urmărire penală că i-a dat și ei o sumă de bani (…); SMS trimis de (…) inculpatului Cherecheș Cătălin la data de 26.04.2016 ora 13.54.20: “Serios…să mă caute cei de la dna. Să le zic eu cine e gunoiul ăsta ordinar’).”, se arată în rechizitoriul DNA.

De asemenea, tot în ziua flagrantului, primarul i-a trimis SMS-uri unei persoane de încredere, spunându-i că are probleme cu DNA și cerându-i atenție la ceea ce comunică presei.

“Mai mult, (…), conform SMS-urilor transmise către aceasta în ziua flagrantului de către inculpatul Cherecheș Cătălin, este principala persoană pe care se bazează sus-numitul pentru campania electorală și nu numai (SMS trimis de inculpat lui (…) la data de 26.04.2016, ora 12.54.03: ‘Avem o problemă cu dna. Vezi cum comunici în presă dacă sunt probleme. Trimite la ziare cum crezi tu’; (…); SMS trimis de inculpat lui (…) la data de 26.04.2016, ora 13.09.20 :’Orice se întâmplă, bagi campanie în fiecare zi până la capăt. Mă bazez doar pe tine’; SMS trimis de (…) inculpatului Cherecheș Cătălin la data de 26.04.2016, ora 13.11.48: ‘Ok. Poți să te bazezi liniștit’; (…))”, spun procurorii.

Procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Cătălin Cherecheș, primar al municipiului Baia Mare la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada martie — septembrie 2015, Cătălin Cherecheș, în calitate de primar și ordonator principal de credite, pentru susținerea financiară a Asociației Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare și implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul Local în acest sens, a pretins și primit de la o persoană din conducerea clubului, atât în mod direct, cât și prin intermediar, suma totală de 70.000 lei.

 

www.agerpres.ro

 

LEAVE A REPLY