Premierul Dacian Cioloș a declarat vineri că nu exclude nicio măsură în cazul ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, dar este de părere că schimbarea oamenilor nu rezolvă problemele unui sistem.

“Nu exclud nicio măsură, dar în momentul de față nu cred că schimbări de oameni pot să rezolve problemele sistemice. Dacă va fi cazul și când va fi cazul, așa cum am demonstrat și până acum, voi lua orice măsură, dar acum mă interesează să găsim soluții la problemele care sunt acolo și să putem scoate la lumină alte probleme care eventual se pot isca. Pentru că, vă dați seama, cum poți să schimbi, să faci o reformă într-un sistem când la fiecare lună, aproape la fiecare lună, mai apare câte o criză, mai apare câte un scandal?”, a afirmat Cioloș, întrebat dacă ia în calcul demiterea ministrului Sănătății în contextul crizei dezinfectanților din spitale.

Premierul a adăugat că înțelege “îngrijorările oamenilor” și a dat asigurări că nu va ascunde nimic din ceea ce va constata ancheta.

“Înțeleg foarte bine îngrijorările oamenilor. Pe de altă parte, trebui să ne așezăm ca să putem lua deciziile și vreau să îi asigur pe toți că n-o să ascund nimic, că n-o să neglijez nimic, că nu privesc cu superficialitate această problemă”, a spus prim-ministrul.

Cioloș a precizat că a constatat că aceasta este “a treia situație de criză” de când are mandatul.

“Sunt lucruri care vin din spate. Sunt lucruri care arată disfuncționalități în sistemul de sănătate. (…) Cred că în ultimii șase ani sau șapte ani am avut cel puțin, cred, 10 miniștri care s-au succedat. E clar că în astfel de situații nu ai cum să faci reformă”, a adăugat premierul.

 

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY