MEDIAFAX FOTO

Premierul Dacian Cioloş anunţă că marţi va trimite preşedintelui revocarea lui Vlad Alexandrescu şi o nouă propunere pentru Ministerul Culturii, precizând, referitor la acuzaţiile lui Alexandrescu, că nu înţelege de ce nu i-a comunicat situaţiile pe care le invocă.

Anunţul privind demiterea lui Vlad Alexandrescu a fost făcut, sâmbătă seara, de premierul Dacian Cioloş, pe Facebook, ca urmare a scrisorii pe care acesta a trimis-o GDS şi în care acuza presiuni şi acţiuni de intimidare directă din partea unor colegi din Cabinet, precum şi răceala unora după ce a luat atitudine în problema plagiatelor. Premierul spune că este păcat că Vlad Alexandrescu a ales să se termine în acest fel, dar că viaţa merge înainte.

“Legat de ultimele discuţii in jurul demisiei Ministrului Culturii : E pacat că domnul Alexandrescu a ales să termine în acest fel. E alegerea dumnealui. Iar dacă domnull Alexandrescu are ceva de spus, să o facă. Mă întreb de ce nu a făcut-o până acum, şi de ce nu mi-a comunicat mie sau în guvern situaţiile cu care susţine că s-a confruntat. Viaţa merge înainte. Reformele vor continua şi în cultură şi în alte domenii. Doresc tuturor sa găsească înţelepciunea de a respecta Sărbătorile de Paşti”, a scris Cioloş.

Sursa: MEDIAFAX

LEAVE A REPLY