Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță efectuarea unui control pe rețeaua de drumuri naționale din România, privind amplasarea și funcționarea obiectivelor de-a lungul drumurilor, potrivit unui comunicat al companiei, remis vineri.

Pe lângă controalele de rutină curente, vor fi efectuate și controale încrucișate între DRDP 1-7 (Direcții Regionale de Drumuri și Poduri — n.r.), pe întreaga rețea de de drumuri naționale și autostrăzi.

“Am dispus mai întâi o inventariere a obiectivelor situate în zona drumurilor noastre (50 de metri pentru autostrăzi de la marginea exterioară a zonei drumului și 22 de metri pentru drumurile naționale) pentru a afla exact cine funcționează cu sau fără autorizație de amplasare de la administratorul drumului. În paralel, vom face și un control încrucișat între DRDP-uri, unul amplu”, a declarat Cătălin Homor, directorul general al CNADNR, citat în comunicat.

Potrivit acestuia, de anul trecut, conform Legii nr. 198/2015, compania și-a putut actualizat procedurile privind constatarea și sancționarea contravențiilor.

“De anul acesta, controalele și monitorizările vor fi elemente de bază ale managementului meu. Această opțiune este determinată de necesitatea mea de a cunoaște situația din fiecare domeniu de activitatea a companiei. Acest prim demers va fi de durata că să avem o radiografie cât mai aproape de adevăr a ceea ce se întâmplă. De asemenea cred că pe viitor acest tip de control să fie permanentizat astfel încât să creștem veniturile companiei”, a mai spus Humor.

 

Sursa: www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY