Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a consideră că nu este normal ca, la 26 de ani de la Revoluția din 1989, România să nu aibă o autostradă care să traverseze Carpații, arătând că aceasta este “până la urmă o chestiune de securitate națională”.

Lazăr Comănescu a precizat, însă, că nu vorbește în calitate de ministru de Externe, ci “ca persoană care pretinde că a urmărit și mai înțelege câte ceva din procesul european”.

“Una dintre cauzele, după părerea mea, ale acestui deficit de leadership derivă din hiperelectoralizarea politicilor, nu numai la nivel european, ci și național. Dacă totul se privește prin ciclul electoral, obiectivele pe termen lung sunt mai greu de fixat și de implementat”, a spus Comănescu, vineri, în cadrul unei dezbateri organizate cu ocazia Zilei Europei de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

El a vorbit despre nevoia de dezvoltare a infrastructurii, arătând că aceasta poate deveni o temă prioritară a președinției române a Consiliului UE.

“În perspectiva viitorului, într-adevăr România pe plan intern are un interes deosebit și poate să transforme asta și într-o temă, eventual pentru perioada președinției românești a Consiliului Uniunii Europene: infrastructura. Nu este normal ca în țara asta, la 26 de ani după ’89, la 10 ani aproape după aderarea la Uniunea Europeană să nu avem o autostradă care să traverseze Carpații. E o chestiune de securitate națională, până la urmă. Dezvoltarea infrastructurii poate să devină o temă (…) în partea de centru și est a UE, pe care România să și-o fixeze ca temă prioritară în perioada președinției sale și să o pregătească pentru că (…) nu trebuie să venim cu nu știu câte teme, pentru că avem acest obicei”, a arătat Lazăr Comănescu.

 

Continuarea pe: www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY