Ultimul punct pe ordinea de zi a Comisiei juridice a Senatului face referire la acest subiect: „Scrisoarea şi referatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Jusţitie prin care se solicită formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în dosarul penal nr.344/P/2019”.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului Robert Cazanciuc a anunţat, săptămâna trecută, că termenul pentru depunerea raportului se va împlini miercuri sau joi, la 14 zile de la data la care forul legislstiv a primit solicitarea, în urma deciziei Biroului permanent.

În legătură cu o posibilă prelungire a termenului raportului, Cazanciuc a declarat că aşteaptă împlinirea cvorumului, în cazul în care nu va exista cvorum, comisia va solicita şi o prelungire.

Florian Bodog a participa la discuţii preliminare în şedinţa de miercurea trecută a Comisiei juridice, reuniunea având loc cu uşile închise.

Ulterior, fostul ministru al Sănătăţii a declarat, pentru MEDIAFAX, că discuţia în comisia juridică a Senatului a fost una preliminară, urmând să participe la audieri săptămâna viitoare.

„A fost o discuţie preliminară. Săptămâna viitoare vor fi audierile. Am văzut şi dosarul. După ce l-am văzut, îmi menţin acelaşi punct de vedere şi merg şi în faţa plenului argumentat. Pe toţi consilierii mei, indiferent de modul în care au fost angajaţi – cu jumătate de normă, cu normă întreagă sau onorifici – au desfăşurat activitatea pe care am trasat-o eu. Există urme, nu există absolut nicio problemă”,a spus, pentru MEDIAFAX, Florian Bodog.

Senatorul PSD a precizat că nu va veni la audiere însoţit de avocat, precizând că nu are emoţii în a se apăra singur.

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunţat Ministerul Public.

Totodată, DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.