Sursa: cancan.ro

Prim-vicepresedintele PNL Cristian Busoi a lansat un atac dur la adresa Ministerului Afacerilor Interne, despre care sustine ca “munceste si gandeste mai putin”. Fosta varianta liberala pentru Primaria Bucurestiului crede ca noile reguli impuse de Ministerul de Interne cu privire la calatoriile in afara tarii reprezinta o “mineriada birocratica” caracterizata prin “controale fara sens” care nu cresc gradul de siguranta a cetateanului.

“Cine a avut ghinionul să facă o calătorie în ultimele luni a devenit victima unor reguli birocratice stupide, care impun controale fără sens şi care mânâncă timpul oamenilor, mai ales pe aeroport, fără să ajute real la prevenirea vreunui pericol. Ministerul Afacerilor Interne a produs o mineriadă birocratică după adoptarea fără simţ critic şi fără logică de funcţionalitate a regulilor de securitate europene implementate după atentatele din UE. Noile reguli MAI privind faptul că toţi călătorii, inclusiv românii care locuiesc în ţară, trebuie verificaţi, atât la ieşirea cât şi la intrarea în ţară, nu produc decât încurcături şi aglomeraţie şi nu au nicio logică practică pentru că dacă un cetăţean român rezident în ţară este suspect de terorism atunci acest lucru trebuie verificat şi ştiut cu mult timp înainte, nicidecum la momentul când revine (!) în ţară. Raţionamentul este valabil şi pentru cei care părăsesc România şi despre care se presupune că autorităţile ar fi trebuit să-i verifice cu atenţie în interiorul ţării”, a comentat Busoi, intr-un comunicat de presa remis luni.

De asemenea, europarlamentarul a solicitat ministrului Toba sa revada regulile de siguranta legate de controlul la frontiera si sa adapteze normele de siguranta la logica si pratica functionala.

Sursa: surse.info

LEAVE A REPLY