Concret, exista suspiciuni in privinta modului in care a dobandit averea Klaus Iohannis, motiv pentru care ANI a demarat o ancheta in acest sens. Mai exact, in 2009, Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca Iohannis, la acea vreme primarul municipiului Sibiu, “a acumulat o avere ce depaseste veniturile realizate”.“, scrie luju.ro. https://www.luju.ro/iohannis-are-dosar-pe-avere-agentia-nationala-de-integritate-s-a-sesizat-din-oficiu-fata-de-klaus-iohannis-a-acumulat-o-avere-ce-depaseste-veniturile-realizate-si-nu-a-respectat-dispozitiile-legale-referitoare-la-completarea-si-depunerea-declaratiilor-de

După dezvăluirea făcută de George Tărâță de la Lumea Justiției, se întrevede următorul scenariu posibil:

Ca urmare a raportului privind averea nejustificată a lui Iohannis, Parlamentul îl poate chema pe acesta în fața unei comisii, unde va trebui să explice neconcordantele. Mai mult, Parlamentul poate dispune reluarea investigației.

Este foarte probabil ca Iohannis să nu se prezinte în fața unei astfel de comisii, pentru că există deja precedentul creat de Cîțu/Kovesi. Nefiind specificat ce se întâmplă daca indivizii nu se prezintă în fața comisiei, este lesne de înțeles că nu se va prezenta.
Dar, după cum spune o mare vorbă, “și tăcere e un răspuns”, așa și neprezentarea sa poate fi speculată drept un răspuns care îl incriminează.

Atunci, pe baza acestei neprezentări, având majoritatea dovedită la moțiunea de cenzură, PSD și ProRomânia, pot iniția procedura de suspendare. Timp de, cel puțin, o lună de zile, Iohannis nu beneficiază de imunitate.
Având în vedere derapajele și ordonanțele date de PNL în aceste 4 luni de guvernare, aceștia sunt în scădere în sondaje și, ar putea trece chiar referendumul de demitere al lui Klaus Iohannis.

Sigur, presupunând că PSD este de bună-credință și că dorește această suspendare și că știe cum să folosească această dezvăluire foarte gravă.

Pentru simplul demers de reluare a anchetei, sau de chemare a Președintelui în fața comisiei parlamentare, nu este nevoie de majoritate parlamentară, deci scuzele privind calculele politice nu stau în picioare.

Acum putem identifica încă o miză a alegerilor anticipate: crearea unei majorități parlamentare care să nu inițieze procedura de suspendare. Acesta este testul final al PSD, înainte să se scufunde într-un confortabil proecent electoral de 15%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here