Aflăm astăzi că procurorul general al SUA, William Barr, va lua „măsuri” împotriva oficialilor guvernamentali care „abuzează organizațiile religioase” cu măsuri de aplicare a distanțării sociale, deoarece țara continuă să se ocupe de pandemia coronavirusului, originară din China.

Purtătorul de cuvânt al lui Barr, Kerry Kupec, a făcut anunțul pe Twitter, scriind: „În această săptămână Sfântă pentru mulți americani, AG Barr monitorizează reglementarea guvernamentală a serviciilor religioase. În timp ce politicile de distanțare socială sunt adecvate în această situație de urgență, ele trebuie să fie aplicate într-o o manieră uniformă și să nu discrimineze organizațiile religioase. Așteptați-vă la o acțiune penală din partea Departamentului de Justiție săptămâna viitoare! ”

Această mișcare vine pe măsură ce unii oficiali guvernamentali din întreaga țară s-au ocupat de blocarea slujbelor de Paște și chiar au amenințat că vor închide definitiv bisericile dacă nu se respectă distanțarea socială.