Sursa foto: DIGI24

Israelul și România au relații excelente, iar recenta arestare a doi cetățeni care lucrau pentru o firmă privată ce ar fi avut ca scop spionarea unui înalt oficial român nu va avea niciun impact asupra acestor legături, a declarat joi un diplomat de la Ierusalim, citat de Jerusalem Post.

Potrivit acestui oficial, Guvernul României înțelege că cei doi cetățeni israelieni care erau angajați ai companiei Black Cube sunt pe cont propriu și lucrau pentru o companie privată. Dacă un cetățean român este arestat în Israel, Israelul nu face responsabilă România pentru aceasta, a subliniat oficialul citat sub acoperirea anonimatului.

Surse diplomatice de la Ierusalim au mai declarat pentru publicația israeliană de limbă engleză că Israelul furnizează servicii consulare celor doi cetățeni arestați în România, așa cum face ori de câte ori sunt arestați în străinătate cetățeni israelieni.

Canalul 2 al televiziunii israeliene a relatat joi că Black Cube a angajat avocați pentru a obține eliberarea celor doi angajați.

Sursa: DIGI24

LEAVE A REPLY