Bilanțul exploziei devastatoare produse la 20 aprilie la complexul petrochimic Pajaritos din Mexic continuă să crească, ridicându-se la 32 de morți, după ce duminică au fost descoperite patru noi corpuri sub dărâmături, a anunțat compania petrolieră mexicană Pemex, relatează AFP și Reuters.

Puternica deflagrație — ce a provocat panică în rândul populației din Coatzacoalcos, oraș în estul Mexicului unde se află această uzină petrochimică — s-a soldat cu peste 100 de răniți — toți angajați ai întreprinderii — care s-au ales cu arsuri sau contuzii. Cei mai mulți dintre ei au fost însă în măsură să părăsească spitalul unde au fost aduși pentru îngrijiri de urgență, potrivit autorităților.

Uzina, care produce zilnic circa 900 de tone de policlorură de vinil, datează din anii 1970 și lucrări de renovare parțiale au fost întreprinse recent. Tocmai în partea renovată, unde lucrau peste 200 de angajați, s-a produs explozia.

Pemex a recunoscut că o scurgere de gaze a fost la originea exploziei, dar investigațiile continuă pentru a stabili circumstanțele accidentului.

 

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY