Fabrica de zahăr din Oradea se închide. Se pare că vor fi disponibilizați aproape 200 de angajaţi.

Marius Rotar, directorul ITM Bihor, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că instituţia pe care o conduce a fost notificată în legătură cu concedierea colectivă de la ”Zahărul” Oradea după ce AGA a decis închiderea operaţională a societăţii.

”ITM Bihor a fost notificată în 4 ianuarie privind concedierea colectivă la Fabrica Zahărul SA Oradea, procedura urmând să aibă loc etapizat, decizia fiind luată după şedinţa AGA din 3 ianuarie în care s-a stabilit închiderea operaţională a societăţii. În total sunt 199 de salariaţi care vor primi salarii compensatorii acestea fiind calculate în funcţie de vechime. Cei care au o vechime de până la 10 ani, primesc 6 salarii compensatorii, cei între 10 şi 20 de ani vor încasa 8 salarii compensatorii, iar cei care au o vechime mai mare de 20 de ani vor avea 10 salarii de încadrare compensatorii”, a declarat Rotar.

Închiderea fabricii de zahăr din Oradea a fost luată de patronii germani ai companiei Pfeifer & Langen deoarece a raportat în 2016 pierderi de aproape 30 de milioane de lei și fabrica nu a putut demonstra că este ”competitivă şi profitabilă”.