“Am avut un dispozitiv de însoțire și protecție proporțional cu riscul pe care îl presupune exercitarea funcției de procuror general”, a afirmat el.

Nițu a explicat că protocolul respectiv a fost încheiat la inițiativa MAI și a IGPR și că nu el a solicitat întocmirea documentului.

“Nu am solicitat și nu am avut niciodată o coloană oficială. Nivelul de protecție care se asigură oricărui demnitar în funcție de responsabilitățile pe care acesta le are și modalitatea efectivă de punere în aplicare a măsurilor de protecție nu sunt atributul beneficiarului protecției, ci al instituțiilor specializate ale statului. Potrivit legii, SPP poate solicita sprijin altor autorități ale statului, inclusiv MAI, atunci când consideră necesar, pentru protecția demnitarului”, a spus fostul șef al Ministerului Public.

La plecare, mașina lui Tiberiu Nițu a lovit ușor o altă mașină parcată în față.

Nițu s-a prezentat marți dimineață la DNA, fiind citat de procurori în dosarul în care este cercetat fostul vicepremier și ministru de interne Gabriel Oprea privind folosirea coloanelor oficiale.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii i-au prezentat acuzațiile și calitatea procesuală în acest dosar.

Săptămâna trecută, Tiberiu Nițu a demisionat din funcția de procuror general al României.

 

Sursa: www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY