Sursa foto: AGERPRES

Miniștrii de externe din țările G-7 au făcut apel luni la ‘accelerarea’ luptei împotriva grupării Stat Islamic (SI) în Siria și Irak, într-o declarație comună publicată la încheierea unei reuniuni de două zile în orașul japonez Hiroshima, relatează AFP.

În fața amenințării globale pe care o reprezintă terorismul, ”susținem în mod ferm dorința coaliției de a intensifica și de a accelera campania împotriva Statului Islamic în Siria și Irak”, au declarat miniștrii celor șapte mari puteri industriale ale lumii — SUA, Canada, Japonia, Marea Britanie, Germania, Franța și Italia.

Șefii diplomației din țările G-7 au pledat, de asemenea, pentru ”o lume fără arme nucleare”, în declarația survenită după o vizită istorică a americanului John Kerry (secretarul de stat al SUA) la memorialul orașului Hiroshima, devenit un simbol ca urmare a atacului cu bombă atomică efectuat asupra sa.

”Ne reafirmăm angajamentul de a realiza o lume mai sigură și de a crea condițiile pentru o lume fără arme nucleare”, au afirmat ei, menționând în context ”provocările repetate ale Coreii de Nord”.

Sursa: AGERPRES

LEAVE A REPLY