Bucureștiul trebuie să fie o capitală culturală europeană în adevăratul sens al cuvântului, iar cei care se implică în această direcție trebuie să o facă cu profesionalism și onestitate, sprijiniți de oamenii cei mai valoroși și competenți, le-a spus marți seara Gabriela Firea, candidatul Alianței PSD+UNPR la Primăria Capitalei, participanților la piesa de teatru “Colonelul și păsările”, de Hristo Boicev, în regia lui Ingrid Bonta, spectacol găzduit de sala ArCuB – Hanul Gabroveni.

“Mi-am dorit să mă întâlnesc cu directori de teatre, cu directori de muzee, cu actori celebri sau la început, pentru un singur scop: acela de a identifica soluțiile cele mai bune, soluțiile cele mai corecte, să le identificăm împreună — premisele le cunoaștem—, știm și unde vrem să ajungem, dar care sunt modalitățile, căile, mijloacele pentru ca Bucureștiul să fie o capitală culturală europeană în adevăratul sens al cuvântului, nu neapărat în sensul birocratic. Rămâne în sarcina fiecăruia dintre noi, atunci când avem posibilitatea să ne implicăm, să o facem cu profesionalism, cu onestitate și sprijiniți în deciziile noastre de oamenii cei mai valoroși și cei mai competenți”, a declarat Firea.

În opinia acesteia, Bucureștiul are nevoie atât de săli de spectacol, cât și de recondiționarea și extinderea urgentă a unora dintre ele, pentru că a constatat, de multe ori, condițiile precare în care își desfășoară munca actorii.

“Nu pot să nu fiu un om realist și să nu realizez faptul că acești oameni își duc munca, de multe ori, în condiții de precaritate, de nerecunoaștere a prestigiului. Avem acum cel puțin câteva teatre care au nevoie de sală, care au nevoie urgentă de recondiționare a sălii sau de extindere a acestora. Sunt lucruri pe care le-am cuprins în program, le veți citi și m-aș bucura foarte mult ca săptămâna viitoare, peste două săptămâni, să avem o întâlnire tehnică, în care să culeg de la dumneavoastră impresiile despre propunerile pe care vi le pun astăzi la dispoziție”, a arătat Firea.

La eveniment au participat membri ai BPN al PSD, reprezentanți de marcă ai vieții culturale bucureștene — directori ai instituțiilor de cultură, actori și oameni de artă.

 

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY