Miliardarul de stânga, George Soros, a susținut trebuie eliminat Mark Zuckerberg, deoarece consideră că CEO-ul vrea ca președintele Trump să fie reales.


„Tânărul” în vârstă de 89 de ani a făcut această afirmație într-un editorial din New York Times, intitulat „Mark Zuckerberg shouldn’t be control on Facebook”. „Facebook ar trebui judecat după ce face, nu pentru ceea ce spune”, a spus el. „Repet și îmi reafirm acuzația împotriva Facebook sub conducerea domnului Zuckerberg și a doamnei Sandberg. Urmează un singur principiu de orientare: maximizarea profiturilor indiferent de consecințe.”

Miliardarul a indicat, de asemenea, întâlnirile lui Zuckerberg cu Trump ca ridicând „întrebări serioase”.


El nu a specificat modul în care controlul trebuie luat de la fondatorul companiei. La începutul acestei luni, Soros a făcut același tip de afirmație la Davos, unde susținea că Facebook îl va ajuta pe Trump să câștige al doilea mandat și că lui, efectiv, nu-i convine.


Eeei, Georgel, ce ție nu-ți place, altuia nu-i face. Înțeleg că ești de stânga și că, în mintea ta de zeu autoproclamat, ți se cuvine totul, dar nu e chiar așa. Nu ai avut nici problemă cu cenzura stalinistă a Facebook, sau cu modul în care, dovedit, Google a manipulat milioane de oameni în 2016, sau cu modul în care Twitter elimină toate vocile de dreapta de pe platformă.