Partidul Social-Democrat din Germania (SPD) a fost nevoit să dezmintă duminică zvonurile referitoare la o posibilă demisie a șefului său, Sigmar Gabriel, vicecancelar și ministru al economiei, relatează AFP și DPA.

Helmut Markwort, de la revista Focus, a declarat la o televiziune bavareză, invocând ”o sursă sigură”, că Sigmar Gabriel intenționează să demisioneze, știre ce a fost puternic dezmințită de social-democrați, care formează guvernul de coaliție cu conservatorii cancelarului Angela Merkel.

Ministrului justiției, Heiko Maas, social-democrat, a afirmat la televiziunea ARD că ”astfel de absurdități nu merită nici măcar să fie dezmințite”.

Potrivit AFP, zvonurile intervin într-un moment în care partidul nu se află într-o situație bună, cu un an înainte de alegerile legislative din 2017, când SPD va încerca să câștige postul de cancelar de la Angela Merkel. Ipotezele privind identitatea liderului său pentru această dată se multiplică în presa germană.

SPD a suferit o înfrângere la alegerile regionale din martie, unde în două din cele trei landuri disputate s-a clasat după Alternativa pentru Germania (AfD), noul partid populist de dreapta.

Social-democrații pierd teren și în sondaje. Ei sunt creditați cu 21 % din opiniile favorabile, comparativ cu 31 % pentru creștin-democrații (CDU) Angelei Merkel, potrivit ultimei anchete publicate de revista Stern.

 

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY