Înalta Curte de Casație și Justiție a terminat de judecat vineri dosarul “Referendumul” în care este inculpat și președintele PSD, Liviu Dragnea, urmând ca sentința definitivă să fie dată pe 22 aprilie.

“Vă rog să nu luați în seamă caracterizarea care mi-a fost făcută de către DNA. Nu asta e atitudinea mea față de oameni. Mărturie stă cariera mea. În ceea ce privește îndemnul oamenilor de a venit la vot, aceasta este o obligație legală a partidelor și este important pentru democrație. Peste tot în lume, partidele îndeamnă lumea să vină la vot. Nu cred că astfel de fapte pot fi condamnate. Cât despre foloasele necuvenite, la referendum a fost o confruntare dură între președinte și popor. Oamenii au mers să hotărască dacă președintele rămâne sau nu în funcție. Nu am încălcat nicio prevedere legală. Nici măcar nu am avut intenția și nici nu am îndemnat pe alții. Vă solicit achitarea”, a spus Liviu Dragnea, în fața instanței.

Și la ieșirea din sediul instanței supreme, Liviu Dragnea s-a arătat nemulțumit de caracterizarea pe care i-a făcut-o procurorul în sala de judecată.

“M-a deranjat, pentru că 20 de ani din viața mea în serviciul public mă împinge să nu fiu de acord cu o asemenea caracterizare. Nu sunt de acord cu ce au spus procurorii. Prin toată munca mea, am arătat că țin la oameni. Prezentarea la vot este un principiu profund al democrației. Neprezentarea la vot cerută imperativ de Traian Băsescu și PDL la vremea respectivă este infracțiune, însă ei nu au fost anchetați”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă ia în calcul să își dea demisia dacă va fi condamnat, Dragnea a spus că va vorbi despre asta după pronunțarea sentinței.

“Ce vă pot spune este că PSD este un partid care merge înainte. Le spun tuturor colegilor mei să nu întrerupă activitățile de pregătire a campaniei electorale și să nu se lase intimidați”, a menționat Liviu Dragnea.

Procesul a durat aproape șase ore, timp în care procurorul de ședință și avocații au ținut pledoariile finale.

Astfel, reprezentantul DNA a cerut ca Dragnea să fie condamnat la închisoare cu executare, arătând că limitele pedepsei infracțiunii care ar fi fost săvârșite de liderul PSD se încadrează între 3 și 5 ani.

Procurorul a susținut că Liviu Dragnea a avut o conduită “ilicită” și s-a folosit de toate mijloacele pe care le-a avut la dispoziție pentru a-i determina pe reprezentanții partidului din teritoriu să scoată “nelegal” oamenii la vot.

Continuarea pe:

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY