MEDIAFAX FOTO

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara că actualul Parlament mai are câteva restanțe în privinta cererilor din partea justiției, arătând că miniștrii trebuie aduși la același nivel cu deputații din punct de vedere al imunității.

Preşedintele a fost de părere că nu trebuie “umblat” la procedura de imunitate parlamentară, ci la cea care îi priveşte pe cei din Guvern.

“Trebuie să judecăm dacă nu ar fi cazul să-i aducem şi pe miniştri la nivelul parlamentarilor care pot fi cercetaţi, dar nu reţinuţi şi arestaţi fără încuviinţarea camerelor din care provin”, a afirmat şeful statului laTVR.

“Eu cred că imunitatea parlamentară trebuie folosită doar pentru a preveni abuzuri politice, în niciun caz ea nu trebuie folosită pentru a împiedica procurorii să cerceteze pe cineva sau dacă sunt motive întemeiate, stabilite de un judecător, să aresteze pe cineva”, a subliniat Iohannis, întrebat despre votul din Parlament în cazurile Cristian Rizea şi Sebastian Ghiță.

“Mă aştep ca după alegeri să avem un Parlament mai performant, fără îndoială, fiindcă partidele au înţeles despre ce este vorba, au înţeles solicitările societăţii”, a conchis şeful statului.

Sursa: MEDIAFAX

LEAVE A REPLY