Iohannis respinge propunerea de premier a PSD-ALDE

0
238

Preşedintele Klaus Iohannis: “Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele, PSD şi ALDE, care au ţinut să vină împreună, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziţia de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumetele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara că aceasta va fi singura propunere de premier pe care o va face PSD. Liderul formaţiunii a dat asigurări că originea soţului lui Shhaideh nu poate fi invocată ca un argument serios pentru respingere: “Soţul doamnei Shhaideh este un cetăţean român. Eu sunt absolut convins că instituţiile statului român, aşa cum ne verifică pe toţi de când ne-am născut şi până în zilele noastre, nu acordau cetăţenie română unui om, dacă era o problemă. Eu îl cunosc bine pe soţul doamnei Shhaideh, este un om foarte serios, foarte bine pregătit, liniştit”.

La întrebările repetate ale jurnaliştilor privind posibilitatea refuzului preşedintelui, Liviu Dragnea a răspuns: “Am venit cu o singură propunere, dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte”.

Liviu Dragnea a lăsat să se înţeleagă că nu este dispus să facă o altă propunere, el precizând că va sesiza Curtea Constituţională în cazul unui refuz al preşedintelui: “Voi utiliza toate mijloacele constituţionale şi legale. Şi am mai spus ceva în noaptea alegerilor: votul pe care l-am primit nu-l voi vinde, nu-l voi da cadou, nu-l voi tranzacţiona şi nici trăda”.

Liderul PSD a avertizat că vor fi excluşi din partid toţi cei care ar susţine o altă propunere la postul de premier făcută de către preşedintele Klaus Iohannis.

LEAVE A REPLY