Ion Ţiriac a comentat scandalul de pariuri în care este implicat Marius Şumudică, antrenorul liderului Ligii 1 prins că a mizat sume importante pe mai multe meciuri din România. Omul de afaceri aseamănă situaţia tehnicianului de 44 de ani cu cea a unui jucător la bursă şi spune că Şumudică nu ar fi avut să parieze din simplul motiv pentru că ar fi putut deţine informaţii din interior.

“Daca cineva care este în meserie se apropie de treaba asta, nu numai că nu are voie… În engleza se numeşte “insight information”. Nu ai voie să faci aşa ceva. Tu ai informaţii din interior. E ca la bursă, nu ai voie să joci dacă deţii informaţii din interior”, a spus Ion Ţiriac la Digi Sport.

Cere interzicerea pariurilor pe turneele mici de tenis

Miliardarul a comentat pe larg şi fenomenul pariurilor sportive în tenis, unul care a luat amploare în ultimul timp. Deţinător al turneulu ide la Madrid, Ţiriac spune că e imposibil ca pariurile să fie interzise, dar propune ca turneele mici, predispuse la aranjamente, să nu mai fie puse la dispoziţia pariorilor: “Nu cred că e posibil să interzici pariurile. Eu nu intru niciodată într-o casă de pariuri, pentru că fac parte din fenomen, intr-un fel. Sunt posesorul mai multor turnee. Tenisul este, probabil, cel mai propice sport pentru a face pariuri. Pe game, pe set, pe meci, pe orice. Poţi să pariezi pe ce vrei şi poţi să pariezi live. Nu cred nici acum că la nivel mare poţi să îi dai 10.000 de euro unui jucător. Dar sunt şi turnee mici, acolo cred că e posibil să pariezi. Cel mai bine ar fi ca pe aceste turnee să nu se poata paria”, a completat fostul tenismen.

 

Sursa: www.prosport.ro

LEAVE A REPLY