Procurorul militar Pirlog a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu și încălcarea drepturilor la intimitate, în urma apariției în spațiul public a unor filmări în care apăreau doi jurnaliști și doi magistrați.

Deci, problema nu este că jurnaliștii stăteau la masă cu magistrații, ci că au apărut pozele și filmările în spațiul public. Cu alte cuvinte, se cercetează originea filmării, nu conținutul ei.

Dar mai știți cine este domnul procuror Bogdan Pirlog? Procurorul care se plimba pe 10 august și se autosesiza cu privire la „abuzurile jandarmeriei”. Deci, dacă un procuror se poate plimba și autosesiza, de ce nu ar putea să facă același lucru și un cetățean aflat la cârciumă, unde se aflau magistrați și jurnaliști?

Ca să ne înțelegem, aici nu vorbim despre o motivație altruistă a acestor jurnaliști, care încercau să împiedice numirile. Nu le pasă de avizul CSM, nu le pasă de competențele lor, nu au nimic cu numirile lui Iohannis, decât că nu sunt din gașca Coldiștilor.

Interesant este că această știre vine după ce, ieri, l-a obrăznicit Florin Pușcaș pe Klaus Iohannis, chiar la propria conferința de presă. Acesta i-a spus că libertatea presei este îngrădita de astfel de filmări și l-a întrebat pe Iohannis ce ar face el, că „poate aveți treabă și vă reținem „. Iohannis s-a supus, pentru a-și păstra jurnaliștii aserviți și acoperiți și, iată, că Pirlog a început instrumentarea unui dosar.

Iată câteva reacții pe această temă de la analiști :

Dan Andronic: „Procurorul militar Pirlog are suspiciuni că în acest caz sunt implicați militari, unul dintre cei patru prezenți este militar. Dar filmarea a fost făcută de un civil, este banală, nu un filaj profesionist.Noi bănuiam că unul dintre cei doi jurnaliști a fost în servicii, adică Alex Costache.”

Victor Ciutacu:” Detașații în presă ai statului de drept pișă ochii că i-a dat Budeanu în primire cum pun la cale linșajele, la o plasă de beri, prin spelunci. Și, în loc să se spele de sângele lui Remeș, spre exemplu, descoperă subit virtuțile vieții personale, ale intimității și fac apel la Iohannis să ceva, nu știu exact ce. Marș la adăpost, băi, maidanezilor!”