Eugen Valentin Pătru a obţinut medalia de bronz în proba de tir cu arcul olimpic pentru persoane cu dizabilităţi, joi, la Jocurile Mondiale Militare de la Wuhan (China), potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Pătru l-a învins în finala mică pe Serasinghe Pathirana Bandula, din Sri Lanka. Medalia de aur a revenit italianului Fabio Tomasulo, iar cea de argint a fost obţinută de francezul Fabian Frily.

România are până acum şapte medalii cucerite la competiţia de la Wuhan, una de aur, patru de argint şi două de bronz. Aurul a fost câştigat de atletul Alin Firfirică (aruncarea discului), argint au obţinut Ana-Maria Popescu la spadă, Andreea Chiţu la judo (cat. 57 kg), Andrei Dukov la lupte libere (cat. 57 kg), Suzana Georgiana Şeicariu la lupte libere (cat. 57 kg), iar bronzul a fost obţinut de Ionuţ Zincă, la orientare, şi de Eugen Valentin Pătru, la tir cu arcul olimpic, persoane cu dizabilităţi.

Armata României participă, în perioada 16-29 octombrie, la Jocurile Mondiale Militare de la Wuhan, cu un lot format din 80 de sportivi şi 28 de antrenori, personal medical şi staff tehnic.