Meleșcanu a preluat mandatul de ministru de Externe

0
299

Teodor Meleșcanu a preluat, joi, mandatul de ministru de Externe, ocazie cu care a discutat cu fostul ministru, Lazăr Comănescu, despre teme precum consolidarea profilului României în Uniunea Europeană și NATO și continuarea reformei și profesionalizării în MAE.

Lazăr Comănescu i-a prezentat succint noului ministru acțiunile și demersurile cele mai relevante ale diplomației românești din intervalul noiembrie 2015 — ianuarie 2017 și l-a informat pe succesorul său cu privire la dosarele curente, proiectele în derulare și agenda diplomatică la zi ale ministerului, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Cei doi au discutat, totodată, despre principalele linii și priorități de politică externă în perioada următoare și importanța deosebită a continuității acestora pentru promovarea intereselor naționale. Ei au fost de acord că obiectivele majore ale politicii externe rămân consolidarea profilului României în cadrul UE și al NATO, dezvoltarea pe mai departe a Parteneriatului Strategic cu SUA, relația specială cu Republica Moldova și abordarea strategică a întregii vecinătăți a României, arată sursa citată.

Alte teme discutate au vizat oportunitățile deschise în ultima perioadă în planul diplomației economice, continuarea reformei și profesionalizării MAE și operaționalizarea Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare.

LEAVE A REPLY