Mesaj VIDEO – Înregistrare Sebastian Ghiță

0
299

Sebastian Ghiță, fost deputat PSD, a susținut că procurorii DNA i-ar fi cerut declarații împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea.

Ghiță afirmă că s-a întâlnit cu Laura Kovesi, înainte de a începe ancheta împotriva lui, “de mai multe ori pe săptămână, în sedii ale SRI, la K2, la K4 și la  T14”. Sebastian Ghiță a spus că la una dintre aceste întâlniri ar fi participat și un reprezentant al serviciilor secrete ale SUA în România.

De asemenea, Ghiță susține că s-a întâlnit cu Laura Kovesi, șefa DNA, și la Sinaia. Și în acest mesaj televizat, Sebastian Ghiță a reiterat declarația conform căreia Laura Kovesi i-ar fi trimis mesaje neoficiale de pe o adresă de mail denumită cucuveauamov@gmail.com.

Ghiță susține că a încercat să avertizeze Comisia SRI, din care făcea parte ca deputat, dar această comisie parlamentară s-a reunit de foarte puține ori.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a precizat că declaraţiile lansate de fostul deputat Sebastian Ghiţă într-o înregistrare la un post TV, îl pun serios pe gânduri.

Amintim că, după ce a început investigația DNA împotriva deputatului Ghiță, șefa DNA, Laura Kovesi a declarat că ”nu am fost, nu sunt și nu voi fi niciodată prietenă cu inculpatul Ghiță”.

La finalul apariției lui Ghiță, miercuri la prânz, pe postul de televiziune, el a spus “Seară bună”, ceea ce înseamnă că nu a fost în direct, iar imaginile prezentate au fost doar o înregistrare.

Pe site-ul postului România TV se precizează că este vorba de “o înregistrare pe care Sebastian Ghiță a lăsat-o la redacția televiziunii România TV în urmă cu o săptămână”.

Fostul deputat Sebastian Ghiță este dat în consemn la frontieră și la toate unitățile de poliție, după Direcția Națională Anticorupție (DNA) a emis un mandat de aducere, ca urmare a neprezentării sale în fața procurorilor, miercuri. Înainte să dispară, Sebastian Ghiță a dat mâna cu toți șefii SRI, la o întâlnire protocolară organizată într-un sediu al serviciului de informații.

Polițiștii l-au căutat, miercuri, pe Sebastian Ghiță acasă și în alte locuri pe care le frecventa, după ce pe numele său a fost emis un mandat de aducere la DNA, ca urmare a neprezentării sale la audieri.

„Conform procedurii, l-au căutat la domiciliu şi în alte locuri cunoscute ca fiind frecventate de către acesta. Îl căutăm în judeţul Prahova, iar  IPJ Prahova colaborează cu toate celelalte unităţi din cadrul IGPR, cărora le-a fost comunicat acest act procedural. Căutările continuă şi, în momentul în care se consideră că nu a fost găsit la locurile de interes, se întocmeşte un proces-verbal care este adus la cunoştinţa emitentului de îndată”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Marian Popescu.

Potrivit unor surse citate de România Curată, exista autorizaţie pentru filajul fostului deputat. Filajul era făcut de polițiștii din cadrul Departamentului de Operaţiuni Speciale. Potrivit surselor citate, poliţia l-ar fi pierdut în ceaţă în jurul orei 23.00, în timp ce se afla pe DN1 și se îndrepta spre Ploiești.

Surse citate de News.ro precizau, săptămâna trecută, că echipajul care se ținea după mașina lui Sebastian Ghiță a dispărut, după ce acesta a atins o viteză de peste 180 de kilometri pe oră. Când au ajuns la locuinţa din Ploieşti, situată în cartierul Albert, în nordul Ploieştiului, ofiţerii de la filaj au constatat că maşina parlamentarului era în dreptul locuinţei, dar pe acesta nu l-au găsit, au precizat sursele citate.

Astfel, joi după-amiază, șoferul foferul fostului deputat Sebastian Ghiţă a fost audiat de către poliţiştii prahoveni, potrivit unor surse din Poliție, citate de News.ro. Acesta a fost chemat la Poliţie în contextul în care IPJ Prahova a primit din partea DNA Ploieşti un mandat de aducere a lui Ghiţă, iar în urma căutărilor acesta nu a fost găsit, autorităţile constatând că acesta a încălcat termenii controlului judiciar, spun sursele citate.

Fostul parlamentar folosea pentru a se deplasa două autovehicule, ambele marca Mercedes, unul de teren şi unul de tip van. Uneori parlamentarul avea şofer, alteori îşi conducea singur maşina. De altfel, Sebastian Ghiţă a fost prins în trecut rulând cu viteză foarte mare pe DN 1, o acuzaţie care se regăseşte în unul dintre dosarele sale penale fiind legată de intervenţiile sale la şefi din Poliţia Prahova în vederea restituirii permisului de conducere reţinut pentru depăşirea vitezei legale. Sursele citate susţin că în ultima perioadă Sebastian Ghiţă mergea mai mult cu şofer, cu autoturismul Mercedes van, care are geamuri fumurii.

Fostul deputat Sebastian Ghiță va pierde cauțiunea de 60 de milioane de lei, în cazul în care instanța supremă va decide arestarea sa, ca urmare a încălcării obligațiilor controlului judiciar, informează News.ro.

Conform Codului de procedură penală, instanţa de judecată dispune prin hotărâre confiscarea cautiunii, dacă măsura controlului judiciar pe cauţiune a fost înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive. Potrivit articolului 217, alineatul 9, din Codul de procedură penală, „în cazul în care, pe durata măsurii controlului judiciar pe cauţiune, inculpatul încalcă, cu rea-credinţă, obligaţiile care îi revin (…) judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, la cererea motivată a procurorului ori din oficiu, poate dispune înlocuirea acestei măsuri cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive”.

În cazul lui Sebastian Ghiţă, judecat sub control judiciar pe cauţiune, Poliţia a anunţat deja instanţa supremă că el a încălcat condiţiile controlului judiciar, deoarece nu s-a prezentat când a fost chemat la sediul IPJ Prahova, în 20 decembrie. Vineri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a preschimbat, la solicitarea DNA, termenul de judecată în cazul contestaţiei privind ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara pentru Sebastian Ghiţă, de pe 30 ianuarie pe data de 5 ianuarie 2017.

LEAVE A REPLY