Sursa foto: Ziarul Financiar

Ministerul Finanţelor a anunţat vineri că vrea o mai mare transparenţă pe piaţa de capital şi în acest scop iniţiază un pachet legislativ care să ajute bursa de la Bucureşti să intre în categoria pieţelor emergente.

În acelaşi timp ministerul Finanţelor spune că vrea o integritate mai mare pe piaţă şi va stabili sancţiuni penale pentru cele mai grave abuzuri comise intenţionat.

”Pentru persoanele fizice, utilizarea abuzivă a informaţiilor privilegiate şi manipularea pieţei sunt sancţionate cu o pedeapsă maximă cu închisoarea de cel puţin patru ani. Companiile care se fac vinovate de infracţiuni de abuz de piaţă sunt pasibile de amenzi penale sau de altă natură. Sancţiunile pot ajunge până la interdicţia temporară sau permanentă de a desfăşura activităţi comerciale”, anunţă ministerul Finanţelor.

Ministerul precizează că sunt scoase în afara legii trei tipuri de abuz: manipularea pieţei; utilizarea abuzivă a informaţiilor privilegiate şi divulgarea neautorizată a informaţiilor fără caracter public.

Vă prezentăm anunţul integral al ministerului de Finanţe:

” Ministerul Finanţelor Publice a iniţiat un pachet legislativ pentru creşterea transparenţei, integrităţii pe piaţa de capital şi a competitivităţii emitenţilor autohtoni. Acesta are în vedere stimularea şi îmbunătăţirea mediului de afaceri.

 Citeste continuarea pe Ziarul Financiar

LEAVE A REPLY