Sursa foto: MEDIAFAX

Un număr de 17 persoane, poliţişti de frontieră şi contrabandişti, inclusiv şeful PTF Moraviţa şi un şef de tură, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile în urma descinderilor de la Moraviţa, fiind acuzate de luare sau dare de mită, precum şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Magistraţii Tribunalului Timiş au decis, miercuri seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a 17 persoane, poliţişti de frontieră şi contrabandişti, implicate în dosarul de corupţie de la Vama Moraviţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Printre cei arestaţi preventiv se numără şi şeful Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa, Gabriel Furcea, dar şi un şef de tură, Cristian Sturza.

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Timiş, avocaţii celor 17 au declarat recurs verbal imediat după aflarea sentinţei, acesta urmând să se judece la Curtea de Apel Timişoara.

Un număr de 60 de persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT în urma descinderilor de marţi dimineaţa de la Vama Moraviţa, ce vizau un dosar de corupţie în rândul poliţiştilor de frontieră. Dintre cei audiaţi, procurorii DIICOT au decis reţinerea pentru 24 de ore a unui număr de 26 de persoane.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, mita pentru poliţiştii de frontieră varia între câteva sute de lei şi un euro, contrabandiştii fiind structuraţi pe diferite paliere. Totodată, în timpul anchetei a reieşit că poliţiştii de frontieră erau chiar responsabili pentru un anume contrabandist. Mita pentru un bax de ţigări adus ilegal în ţară era de 50 de euro, iar gruparea se ocupa şi de contrabanda cu produse de lux. De asemenea, poliţiştii de frontieră de la Moraviţa ar fi fost implicaţi chiar şi în traficul de migranţi, dar şi în ajutarea unor infractori să fugă din ţară, dar poliţiştii de frontieră cereau mită şi persoanelor cu abateri mici, de natură contravenţională.

Sursa: MEDIAFAX

LEAVE A REPLY