Lucrările de reparație pe primul tronson al PISTEI 2 de la Aeroportul Internațional Henri Coandă, închis în prezent, se vor finaliza în luna mai 2016, a dat asigurări Compania Națională Aeroporturi București, iar ambele piste vor fi operaționale în totalitate în luna august a acestui an, informează, luni, Ministerul Transporturilor.

Potrivit unui comunicat al instituției, ministrul de resort, Dan Costescu, a dispus în luna februarie a acestui an începerea de urgență a acestor lucrări. Luni, în cadrul vizitei efectuate la Aeroportul Henri Coandă, șeful de la Transporturi a remarcat stadiul avansat al lucrărilor.

“După finalizarea lucrărilor pe o treime din lungimea totală a PISTEI 2, aceasta va deveni operabilă în întregime, timp în care se vor realiza lucrările de întreținere pe PISTA 1 (08R-26L), în termen de două săptămâni. Ulterior efectuării reparațiilor curente la PISTA 1, vor fi executate reparații ale stratului de uzură pe celelalte două treimi ale PISTEI 2”, se arată în comunicatul MT.

În luna august a acestui an, după finalizarea tuturor lucrărilor, ambele piste vor fi operaționale în totalitate.

Pe data de 11 februarie 2016, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a efectuat o vizită de lucru la Aeroportul Internațional Henri Coandă, unde, împreună cu reprezentanții aeroportului, a inspectat cele două piste 08R-26L (PISTA 1) și 08L — 26 R (PISTA 2), precum și alte facilități aeroportuare.

Conform unui comunicat al MT, publicat la acea dată, din motive de siguranță, 30% din lungimea pistei 2 nu se utiliza din cauza exfolierilor apărute.
“Lucrările de reparații urmează să înceapă imediat ce vremea o va permite. Pista 2 este funcțională în proporție de 70% și distanța de aterizare și decolare e sigură. Conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București a dat asigurări că ambele piste de aterizare/decolare sunt funcționale și se pot utiliza în condiții normale de operare”, a precizat, atunci, MT.

 

 

LEAVE A REPLY