De vineri până duminică, intrarea la Muzeul Țăranului Român este liberă, la 26 de ani de la refondarea sa, a anunțat instituția, într-un comunicat de presă.

Muzeul va putea fi vizitat între orele 10.00 și 18.00.

De asemenea,reprezentanții instituției au mai spus că, din 8 februarie, expoziția permanentă va fi dezactivată parțial,  deoarece clădirea va intra în proces de consolidare şi restaurare pentru o perioadă de 18 luni

În 1990, Ministrul Culturii, Andrei Pleșu îl numește la conducerea Muzeului de la Șosea, pe pictorul Horia Bernea, cel care timp de 10 ani, împreună cu echipa sa, va reașeza colecția înstrăinată în anii comunismului și va face „să renască un muzeu centenar” (Irina Nicolau).

În anul 1996, a venit și marea recunoaştere internaţională: premiul EMYA pentru muzeul european al anului. Până în prezent, Muzeul Țăranului Român este singurul din România care deține această distincție în patrimoniul său.

Prin expozițiile temporare și colecțiile sale vechi, dar și recente, prin târgurile sale deja tradiționale și promovarea „produselor țăranului român”, prin atelierele sale de creativitate pentru copii, prin diversitatea activităților sale culturale (lansări de carte și dezbateri, concerte și filme, colocvii și seri culturale etc.), Muzeul Național al Țăranului Român încearcă să fie mereu actual.

Sursa: www.romanialibera.ro

LEAVE A REPLY