nicusor

Uniunea Salvaţi România nu va propune nici un ministru în viitorul Guvern, dar va avea un cuvânt de spus asupra componenţei Cabinetului“. Declaraţia a fost făcută la RFI de preşedintele USR, Nicuşor Dan, candidat la Camera Deputaţilor. El precizează că partidul său nu va semna nici un fel de acord cu liberalii după alegeri.

Nicuşor Dan nu vrea alianţe cu vreun partid, după alegerile parlamentare din 11 decembrie: “Nu vom semna nici un fel de acord cu PNL-ul, cum nu vom semna cu nici un alt partid. Vom negocia atât programul de guvernare, cât şi componenţa Guvernului pe care eventual îl vom susţine cu premierul desemnat, asta înseamnă că vom negocia includerea elementelor din programul nostru în programul de guvernare, cu termene şi vom avea un cuvânt de spus asupra miniştrilor care vor face parte din Guvern, miniştri propuşi în mod legitim de alte partide care susţin acelaşi prim-ministru”.

Nicuşor Dan precizează că Uniunea Salvaţi România nu va propune nici un ministru în viitorul Guvern, dar dacă premierul desemnat va alege şi oameni de la USR, partidul nu se va opune: “Noi nu vom propune miniştri. Pe locurile care procentual ni s-ar cuveni o să-l lăsăm pe prim-ministru să-i aleagă pe cei mai buni oameni pe care-i consideră, fie de la noi, fie din societate, însă contrabalansând faptul că noi nu vom propune, nu vom solicita posturi de miniştri, vrem să avem un cuvânt de spus asupra componenţei Guvernului şi nu veţi găsi în mod sigur, dacă noi vom susţine acest Guvern, nu veţi găsi persoane care să aibă orice fel de controversă asupra lor”.

LEAVE A REPLY