În România au intrat în ultimele săptămâni peste 1 milion de români veniți din străinătate, numai duminică înregistrându-se 25.000 de români care au revenit acasă. Momentan, doar 20.000 de oameni au fost testați pentru coronavirus. În loc să ia o decizie radicală, să închidă granițele, măcar pentru o perioadă, premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis nu fac altceva decât să ne anunțe că „ne transmit” sănătate, să îi roage pe plimbăreți să stea acasă și să închidă vârstnicii în case, fără să le asigure niciun fel de măsură pentru asigurarea nevoilor de bază ale lor.

Azi-noapte, prostimea inconștientă făcea curse de mașini pe străzile pustii, iar Poliția era depășită de situație. Să sperăm ca Armata va avea un aport mai mare la factorul de descurajare a inconștienților. Și că ordinele militare pe care le vor primi nu vor avea caracter de „recomandări”

Suntem deja în a doua săptămână, iar oamenii nu știu ce se va întâmpla cu plata utilităților, a ratelor, avem doar proiecte de lege depuse, care Dumnezeu știe când vor intra în vigoare. Guvernul trebuia „de îndată” să adreseze aceste probleme fiscale ale cetățenilor.

Lucrurile escaladează extrem de periculos în România. Ce se va întâmpla când vom ajunge la cifra de 2000 de persoane infectate cu Coronavirus și nu vom mai avea posibilitatea de a-i interna la Terapie Intensivă pentru că nu avem aparatură medicală corespunzătoare? Ce se va întâmpla cu medicii care deja sunt infectați, deoarece nu au echipamentele corespunzătoare și se confruntă cu o rea voință criminală a pacienților?

Abia atunci se vor vedea efectele devastatoare ale deciziilor extrem de proaste luate până acum de guvernul PNL și de șeful statului.