Vasta campanie de căutare condusă de Australia pentru găsirea zborului MH370 al companiei Malaysia Airlines, dispărut în urmă cu doi ani, în sudul Oceanului Indian ar urma să se încheie la începutul lunii august, a declarat vineri șeful operațiunilor de căutare, Martin Dolan, relatează AFP.

Mai puțin de 15.000 de kilometri pătrați au mai rămas de cercetat dintr-o suprafață totală stabilită de 120.000 de kilometri pătrați în largul coastelor de vest ale Australiei, unde se consideră că avionul s-ar fi prăbușit.

Șeful biroului australian pentru siguranța transporturilor (ATSB), Martin Dolan, a declarat că nimic nu indică faptul că zona de căutări va fi extinsă.

“Mai avem încă un drum de parcurs și estimăm că aceste căutări se vor încheia la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august, în funcție de circumstanțe”, a declarat Dolan pentru publicația The Australian, referitor la eventualele dificultăți meteorologice.

“Din punct de vedere tehnic, este posibil să se continue căutările, însă din punct de vedere al resurselor, acest lucru depinde de guvern”, a mai spus el.

Australia coordonează operațiunile de căutare în sudul Oceanului Indian a avionului dispărut pe 8 martie 2014 la scurt timp după decolarea de la Kuala Lumpur, cu destinația Beijing, având la bord 239 de persoane.

Locul și circumstanțele acestei dispariții rămân în continuare un mister.

Australia, Malaezia și China — trei din cele patru state care au pierdut ce mai mulți cetățeni în dispariție — au convenit să oprească, dacă nu va fi descoperit niciun indiciu, operațiunile după ce vor fi acoperiți toți cei 120.000 de km pătrați ai zonei de căutare.

 

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY