Ministerul de Interne pakistanez a anunțat marți că nu poate confirma că liderul talibanilor afgani mollahul Akhtar Mansour a fost ucis într-un atac american cu dronă și a calificat justificarea administrației de la Washington pentru atac ca fiind ‘împotriva dreptului internațional’, relatează Reuters.

Președintele SUA, Barack Obama, a anunțat luni că Mansour a fost ucis în atacul cu dronă și Pentagonul a afirmat separat că Mansour plănuia atacuri care reprezentau ‘amenințări iminente, specifice’ la adresa trupelor SUA în Afganistan.

Ministrul de interne pakistanez, Chaudhry Nisar Ali Khan, a declarat marți că trupul recuperat în apropierea graniței afgane era carbonizat și nu mai putea fi recunoscut, adăugând că probele de ADN vor fi testate pe o rudă care a venit să recupereze corpul neînsuflețit.

‘Guvernul pakistanez nu poate anunța aceasta fără o bază științifică și legală’, a declarat Khan, în cadrul unei conferințe de presă. El nu a identificat ruda și nici nu a menționat dacă aceasta a susținut faptul că este apropiată liderului taliban sau altcuiva.

Khan a criticat declarațiile SUA potrivit cărora atacul cu dronă, despre care s-a afirmat că a lovit o mașină pe teritoriul pakistanez, dar a fost lansată ‘din altă țară’, a fost justificat pentru că Mansour plănuia atacuri.

‘Faptul că guvenul SUA spune că oricine este o amenințare la adresa lor va fi vizat oriunde ar fi, aceasta este împotriva dreptului internațional. Aceasta ar putea avea implicații serioase pentru relațiile americano-pakistaneze’, a declarat Khan, adăugând că deciziile vor fi luate de îndată ce premierul pakistanez revine din străinătate.

 

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY