Poliţişti din Prahova efectuează joi patru percheziţii la sedii de firme şi la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 130.000 de lei prin evaziune fiscală. 

‘Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2016, persoanele bănuite ar fi creat un circuit financiar fictiv, format din patru societăţi comerciale de tip ‘fantomă’, prin intermediul căruia ar fi înregistrat şi declarat operaţiuni fiscale nereale, cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor aferente’, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române, într-un comunicat transmis Agerpres.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 130.000 de lei. ‘Patru persoane vor fi conduse la sediul poliţiei, pentru audieri’, precizează sursa citată.

Acţiunea este derulată de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Prahova, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Activităţile beneficiază de suportul tehnic al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Sursa: www.dcnews.ro

LEAVE A REPLY