Presedintele PSD, Liviu Dragnea, il imbratiseaza pe candidatul pentru functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei si Administratiei Publice, Vasile Dincu, inainte de a fost audiat de Comisia pentru administratie publica si amenajarea teritoriului la Palatul Parlamentului, marti, 17 noiembrie 2015. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat că e o risipă gravă ca Ministerul Dezvoltării să acorde 16 milioane de euro pentru două stadioane în Teleorman în condiţiile în care România are nevoie de programe de dezvoltare, inclusiv locuitorii din Teleorman, judeţ aflat în topul şomajului.

“Să-mi explice şi mie domnul Dîncu cum i-a dat domnul Dragnea milioanele astea de euro în condiţiile în care avem în Gorj o situaţie economică destul de complicată (…) Cum de i-a dat aceşti bani de investit în nişte stadioane şi nimeni nu protestează din acest guvern tehnocrat (…) Ca atare le cer celor de la guvern să chibzuiască cu privire la aceste investiţii, pseudo-investiţii, bani aruncaţi de geam şi să revină asupra acestei decizii care mie mi se pare o batjocură la adresa banului public şi la adresa bunului-simţ, în general”, a declarat, sâmbătă, Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu-Jiu.

Ea a mai spus că Dragnea a primit de la ministerul condus de Dîncu 12 milioane de euro pentru stadionul din Alexandria şi încă vreo patru milioane şi ce ceva de euro pentru stadionul din Turnu Măgurele, în condiţiile în care priorităţile din judeţ sunt altele, rata şomajului fiind de 11%, cea mai mare la nivel naţional.

De asemenea, Gorghiu a mai spus că ministerul alocă bani pentru stadioane, în condiţiile în care e nevoie de programe pentru a crea locuri de muncă: “Complexul Energetic Oltenia din Gorj (…) este în prag de insolvenţă, iar mii de locuri de muncă ale gorjenilor sunt în pericol. Cu siguranţă aceşti oameni au nevoie de alternative – alternative care nu sunt create dacă banii publici se alocă total nechibzuit”.

Tot sâmbătă, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a spus că îl susţine pe primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava în disputa privind Arena Naţională şi îi cere vicepremierului Vasile Dîncu să ofere cadrul legal pentru redeschiderea stadionului, amintindu-i că a ajuns în Guvern pentru că oamenii au cerut respectarea legii.

Sursa: www.dcnews.ro

 

LEAVE A REPLY