Premierul Dacian Cioloș efectuează miercuri o vizită de lucru în Canada, unul dintre obiectivele majore ale acesteia fiind discutarea problematicii vizelor pentru cetățenii români, informează Guvernul într-un comunicat transmis.

Conform sursei citate, vizita premierului român se circumscrie interesului comun pentru dezvoltarea relațiilor politice bilaterale și a legăturilor interumane dintre România și Canada și pentru valorificarea oportunităților de cooperare dintre cele două state, inclusiv în perspectiva consolidării relațiilor dintre Uniunea Europeană și Canada.

Un obiectiv major al vizitei este discutarea problematicii vizelor pentru cetățenii români la nivelul politic al dialogului româno-canadian, în complementaritate cu formatul tripartit România — Canada — Comisia Europeană.

“Dialogul privind liberalizarea regimului de vize este relevant atât din perspectiva Acordului de Parteneriat Strategic UE — Canada, cât mai ales din cea a pregătirii semnării, aplicării și ratificării, în următoarele luni, a Acordului economic și comercial cuprinzător UE — Canada (CETA)”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

În cadrul vizitei sunt programate întrevederi cu premierul canadian Justin Trudeau, cu președinții Senatului, George J. Furey, și al Camerei Comunelor, Geoff Regan, precum și cu Guvernatorul General al Canadei, David Johnston. Programul include și o întâlnire cu reprezentanți ai comunității românești din Canada.

Vizita marchează prima întrevedere bilaterală româno-canadiană la nivel de prim-ministru în ultimii zece ani. De asemenea, va fi prima primire a unui prim-ministru de la instalarea, în octombrie 2015, a guvernului liberal canadian condus de Justin Trudeau, precizează sursa citată.

 

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY