8ELKOTech Romania, companie membră a grupului ELKO, specializată în distribuția unei game largi de echipamente IT și soluții integrate, anunță realizarea de către grupul ELKO a unui profit net substanțial de 21.8 milioane de dolari în anul 2015.

De asemenea, compania anunță listarea ELKO Group la bursa NASDAQ (Nasdaq: NDAQ) începând din 21 Martie 2016. Valoarea nominală totală a obligațiunilor listate este de 8 milioane de euro, fiecare obligațiune având valoarea nominală de 1000 de euro.

Deși condițiile de piață în regiune au fost dificile, grupul ELKO a reușit să obțină, în 2015, un nivel al vânzărilor similar cu cel al anului anterior, concomitent cu o creștere a profitului net până la 21.8 milioane de dolari. Acest rezultat poate fi considerat unul excelent, în comparație cu pierderile generate în 2014 din cauza fluctuației valutare și a turbulențelor generale din economia regiunii CSI.

Condițiile economice în regiunile cheie — țările CSI — continuă să fie nefavorabile iar sectorul IT în aceste piețe a suferit un declin substanțial. Cu toate acestea, ELKO Group a reușit să aibă un rezultat mult peste media generală a pieței din regiune, la acest lucru adăugându-se o creștere considerabilă a operațiunilor în regiunea Europei Centrale și de Est, ceea ce a dus la realizarea unor vânzări foarte apropiate de cele înregistrate în anul precedent.

În 2015, vânzările grupului ELKO au fost de 1,252 de milioane de dolari, comparativ cu 1,292 milioane de dolari în 2014. Prin aplicarea unor politici mai stricte de management al riscului și a unui management îmbunătățit al costurilor, profitul net a crescut la 21.8 milioane de dolari. Prin comparație, în anul 2014, grupul a înregistrat o pierdere de 7.1 milioane de dolari.
“La începutul anului 2015 am fost prudenți și am estimat o scădere a cifrei de afaceri totale a ELKO Group cu 9% și realizarea unui profit de 10 milioane de dolari. Această estimare s-a datorat situației din regiunea CSI, regiune ce reprezintă o parte semnificativă a business-ului ELKO Group, precum și faptului că piața din regiunea CSI nu era de așteptat să arate o evoluție pozitivă. O strategie a prețurilor bine gândită și corect implementată, completată de un management solid al riscului și de creșterea înregistrată pe alte piețe ne-a condus la rezultate mult mai bune decât cele previzionate anterior. Astfel, deja la mijlocul anului, estimarea de profit actualizată era de peste 20 de milioane de dolari pentru anul 2015”, a declarat Svens Dinsdorfs, CEO ELKO Group.

Sursa: AGERPRES

LEAVE A REPLY