Pronunțarea în dosarul ‘Gloria’, în care primarul municipiului Buzăului, Constantin Boșcodeală, este judecat pentru fapte de corupție, a fost amânată, luni, de magistrații Curții de Apel Brașov, pentru 1 martie.

‘Completul a avut motive pentru amânarea încă o dată a pronunțării și pentru a analiza mai bine dosarul cauzei’, a precizat, judecătorul Răzvan Cosmin Dicu, purtător de cuvânt al Curții de Apel Brașov.,

Constantin Boșcodeală a fost condamnat pe 10 februarie 2015 de magistrații Judecătoriei Brașov la cinci ani de închisoare cu executareîn dosarul “Gloria”. Ulterior, el a făcut recurs.

Instanța de fond l-a condamnat pentru două infracțiuni de abuz în serviciu și l-a achitat pentru cea de-a treia infracțiune pentru care a fost trimis în judecată de DNA. Constantin Boșcodeală a primit două pedepse de patru ani, respectiv trei ani, pentru cele două infracțiuni de abuz în serviciu, care au fost contopite, alegându-se pedeapsa cea mai mare, de patru ani, la care s-a adăugat un spor de un an, rezultând, în final, o pedeapsă cu închisoarea de cinci ani.

Boșcodeală a fost trimis în judecată în 2013. În rechizitoriu procurorilor anticorupție se preciza că, în perioada 2002-2008, edilul ar fi acordat ilegal societății care deținea echipa de fotbal Gloria Buzău cinci milioane de lei, din bugetul local, și că a asigurat folosința gratuită a complexului sportiv, încălcând prevederile legislației în vigoare.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile aparținând lui Constantin Boșcodeală, 7 terenuri și 5 imobile, printre care și o vilă la Năvodari și două autoturisme de lux.

Sursa: www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY