Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, luni, să păstreze interceptări realizate cu ajutorul Serviciului Român de Informaţii, într-un dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, decizia din acest caz putând fi invocată de procurori în alte dosare în curs de soluţionare.

Magistraţii instanţei supreme au decis, definitiv, să păstreze interceptările realizate de procurorii DNA cu ajutorul Serviciului Român de Informaţii, într-un dosar care se află în faza de judecată pe fond, la Curtea de Apel Bucureşti.

Decizia vine după ce, în urmă cu câteva zile, avocata unuia dintre cei cercetaţi în cauză a ridicat problema deciziei Curţii Constituţionale legate de punerea în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică.

Decizia pronunţată, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea fi invocată de procurori şi în alte dosare nesoluţionate.

După decizia CCR privind interceptările realizate de SRI la cererea procurorilor, surse din CCR au precizat pentru gândul că probele aflate în dosarele pe rol rămân valabile, cu excepţia celor care au fost contestate în camera preliminară sau în dosare au fost ridicate excepţii de neconstituţionalitate, anterior publicării deciziei Curţii.

O opinie similară a fost prezentată şi de judecătorul constituţional Daniel Morar, fostul şef al DNA, care a precizat pentru Hotnews că probele SRI care ar putea fi afectate de nulitate după decizia CCR sunt cele din dosarele aflate în procedura de cameră preliminară, acolo unde judecătorul decide asupra legalităţii probelor strânse de procurori.

Citeste in continure pe:  www.gandul.info

LEAVE A REPLY